Recept na Uzené maso

UZENÉ MASO

 

Solící směs: 

1kg soli (Koupit ZDE)

6g sanytru (Koupit ZDE)

40g práškového cukru

na 10 kg masa by mělo přijít asi 300g solící směsi

NAKLÁDÁNÍ NA SUCHO

Při nakládání na sucho osušíme maso a rovnoměrně obalíme v solící směsi, oklepeme a poskládáme dobře zatížíme, 2 - 3x přeložíme.

Doba ležení 5 týdnů

NAKLÁDÁNÍ KOMBINOVANÉ

Při kombinovaném nakládání na 3 - 5 dní naložíme maso na sucho, potom zalijeme lákem.

Lák: na 1 litr převařené vody asi 130g solící směsi. (Koupit ZDE

Doba ležení 3 -  4 týdny

Na 10kg masa můžeme přidat do láku:

10 kuliček jalovce (Koupit ZDE)

10 kuliček celého pepře (Koupit ZDE)

6 bobkových listů (Koupit ZDE)

1 palici česneku 

UZENÍ

Před uzením maso opláchneme a 10-15 minut prohřejeme ve vodě 90-100 °C teplé, potom dobře osušíme a udíme.

MORAVSKÉ UZENÉ

Před uzením namočíme do směsi z kuléru (na dotaz je možné u nás zakoupit), oleje a škrobu. Do ohně se přidávají kuličky jalovce. (Koupit ZDE)

Používá se opensource systém OpenCart
Nejlepší koření © 2018